Modekleuren voor de man

Modekleuren en trends voor de man deze herfst:

  • Qua kleuren zien we veel aardetinten in de winkels. Denk aan roest, bruin, olijf en veel groen. Heb je bruine ogen of bruin/groen, probeer deze dan gerust eens uit. Heb je ook nog eens bruin haar dan is mosterdgeel ook een aanrader. Ga voor bruin of donkerblauw in plaats van zwart.
  • Een heel ander kleurenpalet is dat van de koele kleuren, zoals legergroen, veel blauwtinten, bordeauxrood en hele lichte grijsgroene en grijsblauwe tinten. Heb je blauwgrijze of groengrijze ogen dan zouden dit jouw kleuren kunnen zijn. Draag in plaats van zwart dan liever antraciet. Heb je zwart haar, dan staat zwart jou juist mooi, maar mag het in combinatie met felle kleuren als brandweerrood en biljartlakengroen. Ik probeer het een beetje visueel te maken, want ik heb gemerkt dat de kleurenkennis van de gemiddelde man vrij beperkt is ;-).
  • Mouwloos is hét toverwoord deze herfst, zowel bij de dames als de heren. Dus wat dacht je van een comfortabele bodywarmer. Ideaal in de herfst.
  • Kopen: de ruit! Van de houthakkersblouse tot een wollen jack of mantel en van een geruit kostuum tot een overhemd met ruitdessin.
  • Super leuk: rib oftewel corduroy. Misschien heb je er nog een jeugdtrauma van, maar een tof overhemdjasje van rib mag echt niet in je kast ontbreken. Draag hem los met een mooi shirt eronder (col, kraag met ritsje, streepje, polo) en op een stoere jeans.
  • Qua broek mag het wel een beetje spannender dan je nu wellicht draagt. Van een pantalon in opvallend ruitdessin tot een chino in een sprekende kleur (bordeaux, roest of groen) en van cargobroeken met grote zijzakken tot chique joggingbroeken, jogpants genoemd. Vooral die laatste zijn een hit!
  • De sneakers en schoenen mogen ook wat meer opvallen. De sneaker mag lekker kleurrijk. Denk aan olijf, bordeaux, fel rood, okergeel of oranje. Liefst meerdere kleuren in een paar. En ontdek ook eens de veterschoenen met printjes.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Trakteer jezelf op een personal shopper of een 1 op 1 kledingkleur- en stijladvies van Kleurenpracht.
Ik help je graag! Je kunt een afspraak maken via 06-22594175. (regio Alkmaar)