Modekleuren

voorjaarstrends kleurenpracht site

Trends in de voorjaars collectie 2022!

Omdat ik van mening ben dat we met z’n allen de Fast Fashion (lees: goedkope merken, slechte kwaliteit, niet duurzaam geproduceerd en snelle trends) een halt toe moeten brengen, vind je op deze pagina niet langer de nieuwste trends, maar leuke duurzame mode inspiratie. Laten we gaan voor eerlijke en tijdloze kleding. Doe je ook mee?

Voorjaarsinspiratie:

  • Soft pink, pistachegroen, lichtblauw, zachtgeel, zalmroze en lila. Pastels doen het altijd goed in het voorjaar en de zomer en staan vooral het zomertype prachtig. Voor veel mensen is deze kleur te flets. Combineer ze dan met een sprekendere kleur bij je gezicht.
  • Een goede basiskleur die zeker niet in jouw kast mag ontbreken is donkerblauw. Veel mensen dragen zwart, maar donkerblauw staat vaak veel mooier en zachter. Vooral als je wat ouder bent en wat meer lijntjes in je gezicht hebt. 
  • Dan zijn er nog de felle kleuren, ook in broeken! Van fel rood tot fel paars en van fel fuchsia tot fel groen. Lekker vrolijk na die druilerige winter!
  • Jeans is echt een voorbeeld van hoe het ook anders kan. Het kost ontzettend veel water om 1 jeans te maken, daarom wordt er volop gerecycled en zijn er tal van duurzame jeans initiatieven! Koplopers zijn Nudie, Mud jeans, Kings of Indigo en bv. ARMEDANGELS.
  • Heb jij nog ergens een bloemetjes jurk liggen die je nauwelijks draagt? Bloemetjes zijn perfect voor het voorjaar. Tof met een denim jasje of combineer een bloemetjes blouse lekker wild met een andere print.
  • Duurzame stoffen zijn o.a. bio-katoen, linnen, hennep en lyocell. Mooie zomerse stoffen, lekker luchtig en heerlijk draagbaar.
  • Ook leuk dit voorjaar: een short met een blazer, een short met een oversized jasje, een jumpsuit, een rokje met hoodie. Ga lekker veel uitproberen met de kleding die je al hebt.
  • Let’s go vintage! Hoe zit het eigenlijk met jouw kledingstijl? Al jaren hetzelfde? Of ben je nog steeds zoekende? Het leuke van tweedehands is dat je er verrassend veel verschillende stijlen zult aantreffen. Ga gewoon eens wat verschillende outfits passen!

Tips voor de kast!

Wanneer je het gevoel hebt dat de winter voorbij is ga je beginnen met het opruimen van je kledingkast. Alle echte warme winterkleding berg je op in een koffer of grote tas. Haal je voorjaars/zomerkleding te voorschijn en ga alles passen. Alleen datgene waar je enthousiast van wordt kan de kast in, de rest geef je aan een goed doel, tweedehands winkel, vriendin, kledingruilparty of de textielbak. Doe niets bij het restafval!! Maak vervolgens  een lijstje van wat je jezelf gunt om je garderobe compleet te maken. Mijn advies: koop niet elke maand een basic truitje, maar spaar tot je een mooi bedrag hebt waarvan je in het najaar en in het voorjaar 2 complete (nieuwe of tweedehands) sets kunt kopen. Koop je vaak miskopen investeer dan in een 1 op 1 kledingkleur en stijladvies. Je zult zien dat wanneer je kleding koopt van jouw kleurtype dat je alles onderling heel makkelijk kunt combineren. En niet onbelangrijk: ga veel passen, zodat je jouw unieke stijl ontdekt en er veel vaker geweldig uit zult zien dan ‘gewoontjes’. Ik gun het je!

Wil jij liever een duurzame garderobe?? Nieuw bij Kleurenpracht: de workshop en het 1 op 1 advies voor een duurzame garderobe.

Je leest er hier alles over.

Leuke winkels/merken:

Na het zien van het programma De Prijsknaller besloot ik dat het roer om moest en heb ik een groene editie van mijn Kleurenpracht Magazine gemaakt. Toen ben ik ook in de wereld van de eerlijke merken gedoken. Onder andere met behulp van de app GOOD ON YOU kun je jouw favoriete merken checken op duurzaamheid. Wat bleek, veel van de merken die ik altijd noem op deze pagina zijn nog niet heel duurzaam. Daarom heb ik besloten onderaan niet meer de winkels te vermelden. Je kunt nog wel zien welke kleuren passen bij jouw kleurtype. Liever geef ik je wat voorbeelden van merken die goed bezig zijn. Maar veel belangrijker: Koop minder. Draag wat je al in je kast hebt!!! Ga af en toe voor tweedehands. En als je dan toch iets nieuws wil kopen maak dan een eerlijke keuze!

Duurzame merken zijn o.a.

Kings of Indigo, NA-KD, Kuyichi, MUD jeans, ARMEDANGELS, Alchemist, Filippa K, Another-Label, King Louie, Another-Label, Thinking MU, Loop.A Life, Veja, Fabiënne Chapot, LaDress, Organic Basics, Ecotex, Waschbär, Sur Atelier en Adidas. Bekende merken die goed op weg zijn zijn o.a. H&M (conscious collectie), C&A, Esprit, Catwalk Junkie en Geisha.

Kleuren voorjaar/zomer 2022:

Zomertype:

Soft pink, licht mint groen, lichtblauw, framboos, lila, lavendelblauw, lichtgrijs, lichtgeel, legergroen, denim, middenblauw en donkerblauw.

Zomer-wintertype:

Kauwgomballen roze, middenpaars, fel groen (geen olijf), alle kleuren blauw, antraciet, kanariegeel en petrol. Pastel mag ook maar dan gecombineerd met een wat sprekendere kleur bij het gezicht.

Wintertype:

Naast zwart/wit combinaties, lekkere felle kleuren: knalrood, citroengeel, biljartlaken groen, kobaltblauw, donkerpaars, fuchsia, donkerbruin en donkerblauw.

Lentetype:

Felle tinten als flamingoroze, oranje, oranjerood, turqoise, fel petrol, fel grasgroen, boterbloemgeel en narcissengeel, donkerblauw en offwhite.

Lente-herfsttype

Allerlei oranje tinten: wat feller zalmroze, flamingoroze, perzik, oranje, pompoen. Maar ook wat feller petrol, fel grasgroen, fel olijfgroen, boterbloemgeel, okergeel, oranjerood, beige/bruintinten, donkerblauw en offwhite.

Herfsttype:

Goud, bruin, olijf, petrol, donkerpaars, donkerblauw, roest, gedempt oranje, oker of zonnebloemgeel.