Over mij

Mijn naam is Sandra Kaandorp en in 2004 heb ik Kleurenpracht opgericht. De start is op zich al een grappig verhaal. Een jaar eerder had ik mijn reclamebureau opgezet (Kaandorp Communicatie), maar ik wilde er nog iets naast doen. Iets met kleur en het liefst iets waarbij ik wat meer onder de mensen zou komen. Als vormgever/ontwerper zit je toch de meeste tijd alleen achter de computer en het meeste contact gaat via de mail of telefoon. Ik besloot een opleiding tot kleurenconsulent te volgen in het midden van het land en al na de eerste dag kreeg ik het gevoel: is dit eigenlijk wel iets voor mij? De medecursisten zagen er vrij netjes uit, mantelpakjes, hoge hakken, terwijl ik er redelijk casual bij liep op mijn sneakers. Tot de dag kwam dat we allemaal examen deden en ik als enige van de groep alle analyses foutloos had gedaan. Toen dacht ik: wellicht is dit juist wel iets voor mij, als ik het maar op mijn eigen manier doe.

 

De volste kasten
Inmiddels geef ik alweer meer dan vijftien jaar met veel plezier kleur- en kledingadviezen. Vooral rond crisisperioden waarin veel mensen financieel een moeilijke periode doormaken kwam bij mij het besef dat ik iets voor mensen kan betekenen. Hoeveel kasten ben ik al tegengekomen vol miskopen, gloednieuwe sets die ze nooit dragen, kleding met kaartjes er nog aan… Maar ook mensen die totaal niet blij worden als ze ’s morgens voor hun kast staan. En vaak zijn dat helemaal geen kasten waar maar weinig kleding inhangt. Integendeel, dit zijn vaak de volste kasten. Met het individueel kleur- en kledingadvies laat ik mensen zien welke kleuren ze het mooiste staan. Hierdoor snappen ze ook waarom miskopen miskopen zijn. Vaak is het niet de juiste kleur. Wordt de huid er grauw, dof of juist gelig van.

 

Jouw ideale garderobe
Ik krijg geregeld mails van mensen die ontzettend blij zijn wanneer ik ben langs geweest (ook al laat ik een totale chaos achter in de kast). Met de kleurenwaaier in de hand kunnen ze gericht winkelen, doen ze geen miskopen meer en kunnen ze met minder kleding veel meer leuke combinaties maken. Lang niet iedereen vindt winkelen namelijk leuk! En met een kleurenwaaier wordt winkelen in ieder geval stukken makkelijker. Het geeft mij veel voldoening als mensen mijn adviezen opvolgen. Of dit nu de aankoop is van een leren rokje waarvan ik denk dat degene daar jaren plezier van gaat krijgen of een nieuwe haarkleur waardoor er een totale metamorfose ontstaat. Vaak is mijn advies een bevestiging van hoe goed ze al bezig zijn en laat ik ze ook eens naar andere kleuren uit de waaier kijken. Maar het komt ook voor dat iemand geen enkele kleur uit het palet in zijn kast heeft hangen. Dan is het wel even slikken. Maar het is ook niet de bedoeling om direct een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen. Met de tips op mijn site en de informatie die ik je geef tijdens een van de workshops of een individueel consult kun je in jouw tempo jouw ideale garderobe samenstellen.

 

Advies voor zakelijke kleding
Sinds 2018 geef ik ook advies omtrent de zakelijke garderobe. Ook daar valt nog zoveel winst te behalen. Heren die elke dag in een blauw of antraciet pak naar het werk gaan, geen idee welke kledingkleuren ze het mooist staan en veel dezelfde overhemden in de kast hebben hangen. Dames die zich helemaal niet prettig voelen in hun formele bedrijfskleding, het moeilijk vinden kleding te combineren en soms problemen hebben met het vinden van de juiste pasvorm voor hun figuur. De kleur- en figuuranalyse is heel geschikt voor zakelijke kleding. Kleding die past bij het bedrijf waar je werkt en jouw functie, maar ook bij jouw persoonlijkheid en je figuur. Wat ik zelf echt tof vind bij het zakelijke advies is dat ik na afloop het advies uitwerk in een 8 pagina’s tellend e-advies, prachtig vormgegeven incl. moodboard. Een styleguide waar je heel veel plezier van zult hebben. Op die manier combineer ik mijn werk als vormgever met mijn werk als kleur- en kledingconsulent. Mooier kan het niet worden.