Blog: de jonge moeders boost

Tot mijn favoriete doelgroep (en nu niet beledigd zijn als je niet meer onder deze categorie valt 😉 ) behoren de jonge moeders (oudere moeders mag ook, als de kinderen maar jong zijn).

Ik heb al bij zoveel vrouwen in de kledingkast mogen kijken en wat mij elke keer weer opvalt is dat deze groep zich bijna verontschuldigt wanneer ze de inhoud van hun kast aan mij laten zien. De kleding is veelal grijs, blauw of zwart, redelijk basic en het hangt er vaak al jaren.

In tegenstelling tot de veertigers vrouwen (kinderen… heb ik kinderen? Je bedoelt die pubers die de hele dag op hun kamer met hun telefoon bezig zijn) al dan niet gescheiden (ik ben al 10 kilo afgevallen en kijk eens wat een hippe outfit ik net gekocht heb voor mijn eerste date) die er lekker stoer, hip en vrouwelijk uitzien, zien de dertigers vrouwen er vaak wat saai, onopvallend en kleurloos uit.

Door de komst van de kinderen gunnen de moeders zichzelf geen tijd om veel aandacht aan hun uiterlijk te besteden. Kleding moet vooral lekker zitten (want ja je zeult nog wat van die zwangerschapskilo’s met je mee), vlekproof en makkelijk wasbaar zijn (dus vooral geen chique stofjes die ook nog eens gestreken moeten worden) en make-up, dat staat al helemaal onderaan het to do lijstje.

Gaan de kinderen eenmaal naar school, dan krijgen de moeders weer te maken met een volgend dilemma. Want hoe krijgen ze hun oogappeltjes gevoed en gewassen in de kleding (zij zien er dan wel weer uit om door een ringetje te halen in de nieuwste outfits met kekke invlechten en stoere gel kapsels) om vervolgens op tijd op school te krijgen? Juist, door niet al te veel tijd aan zichzelf te besteden. Dus hup, weer die spijkerbroek, gympen en dat saaie shirtje. Haar in een staart of knot en make-up, nouja morgen maar weer..

Toch, knappe jonge moeders, het is echt de hoogste tijd om jezelf weer wat hoger op je to do lijst te zetten. Vindt je partner leuk, maar je zult zien dat je er zelf ook weer een stuk vrolijker van wordt. Met deze to do lijst van Kleurenpracht moet het lukken. Dus…

  1. Ga naar de kapper en laat je een leuke coupe aanmeten. Een kapsel waar je niet al te veel werk aan hebt ’s morgens, maar een paar minuutjes stylen zou moeten lukken.
  2. Duik je kledingkast in. Ga alles passen en dat wat niet lekker zit en waar je geen wauw gevoel bij krijgt geef je aan het goede doel.
  3. Gun jezelf de ultieme me-time en maak een afspraak voor een individueel kleur-, kleding en stijladvies van Kleurenpracht.
  4. Als je weet welk kleurtype je bent koop je veel gerichter kleding en wordt het veel makkelijker om leuke combi’s te maken.
  5. Door het stijladvies weet je welke modellen het beste passen bij jouw figuur en kun je heel gericht shoppen. Dat bespaart tijd en vooral ergernis.
  6. Maak iedere ochtend een paar minuten vrij voor wat basic make-up. Mascara, beetje poeder en een lippenstift of lipgloss.
  7. Gun jezelf elk voor- en najaar 2 of 3 complete sets uit de nieuwe collectie.