Blog: Gun jezelf een personal shopper

Het komt niet vaak voor, maar als ik met de klant meega als personal shopper wordt het steevast een succes. Onlangs was ik voor een individueel kleur- en kledingadvies bij een wat oudere dame thuis. Ze had altijd gedacht dat ze een koel type was en had voornamelijk koele kledingkleuren in haar kast. De kleurenanalyse toonde echter aan dat ze een warm lenteherfsttype was. Het was voor haar wel even schrikken, maar nu snapte ze waarom ze eigenlijk helemaal niet blij werd van de kleding die ze in haar kast had hangen. Daarnaast was ze flink afgevallen, dus de meeste kleding was veel te groot.

Na afloop vroeg ze: ‘Ga je ook wel eens met iemand mee winkelen?’ Waarop ik uiteraard ‘Ja’ antwoordde. Een week later reden we samen naar Alkmaar en al bij de tweede winkel was het raak. Ze stond versteld van het feit dat ze maat 38 had en deze nieuwe kleuren stonden haar geweldig goed. Na een kleine drie uur winkelen reden we met drie complete sets, inclusief een paar schoenen naar huis. In de auto vroeg ik haar: ‘Misschien een onbeleefde vraag, maar wat is eigenlijk uw leeftijd?’. Ze zei: ‘Ik durf het bijna niet te zeggen, maar 82.’ Geweldig! Hoe mooi om iemand op die leeftijd nog te laten stralen.

Waarom er niet veel mensen gebruik maken van een personal shopper komt wellicht omdat mensen denken dat het vrij prijzig is en ze het gevoel hebben dat ze het zelf wel redden. Vooral voor mensen die niet van winkelen houden, een druk leven hebben, vaak miskopen doen en niet enthousiast worden van hun huidige garderobe is een personal shopper juist een uitkomst. De personal shopper weet precies in welke winkels we de meeste kans van slagen hebben, loopt gelijk naar de juiste kleuren en pasvorm. Het is een efficiënte manier van winkelen met een hoog succes gehalte.

Ook in online shops wordt een personal shopper aangeboden. Zalando heeft bijvoorbeeld het concept Zalon bedacht, waarbij je gratis geholpen wordt met stijladvies. Dus, kun je straks in september wel wat hulp gebruiken met het shoppen van wat fijne najaarsoutfits? Wellicht is het inhuren van een personal shopper niet zo’n gek idee. Vooraf maak je een afspraak voor een individueel kleur- en kledingadvies bij jou thuis (en in de kast). Om vervolgens aan de hand van je kleurpalet en de figuuranalyse gericht een paar mooie sets te kunnen aanschaffen.

Bel voor meer info 0622594175
Sandra Kaandorp (Kleurenpracht)