Blog: Herfstmodetrends voor haar en eentje voor hem

Ik ken mensen die de hele dag eenzelfde outfit dragen. Ik niet. Ik verkleed mij het liefst om de paar uur. Mijn moeder werd daar vroeger al gek van, want volgens mij gooide ik alles na het dragen gelijk in de wasmand. Je begrijpt nu vast waarom ik thuis werk. Zie je het al voor je, al die verkleedsessies bij een baan buitenshuis….? Mijn verkleedpartijen zijn een uitkomst wanneer het buiten zo wispelturig is als deze augustus maand. En een bijkomend voordeel, de kleding in de kast wordt goed gedragen. Maar goed, daar wilde ik het in deze blog helemaal niet over hebben. Trends, dat lijkt mij een mooi onderwerp gezien de nieuwe herfstmode die elk moment haar entree zal maken.

Meer lef in de kast
Je hebt mensen die voorop lopen als het gaat om modetrends (zij liepen deze zomer al met hoge cowboyboots onder een lange gebloemde rok en fake fur bodywarmer) en er zijn mensen die deze zomer voor het eerst een panterblousje hebben gekocht. Gelukkig voor die laatste groep voorspel ik dat de panter nog wel een paar jaartjes mee kan. Trends zijn leuk, maar naar mijn mening bedoeld om er inspiratie uit te halen. Om te komen tot een stijl waar jij je goed bij voelt. En dat is nu net wat veel mensen (naar mijn mening) te weinig doen. Op zoek gaan naar een leuke kledingstijl waar ze blij van worden. Die past bij hun figuur, hun leefstijl, maar ook bij wat ze het liefst zouden willen uitstralen. Dus daarom zeg ik: ‘Er mag wel een beetje meer lef in de kast!’

Hier met dat oud papier
Hoe je dat aan gaat pakken? Meer lef in de kast? Begin eens met het maken van een moodboard. Struin voordat het oud papier opgehaald wordt alle dozen in de buurt af :-), haal de magazines met een moderubriek eruit en knippen en plakken maar. Alles wat je aanspreekt op het gebied van kleding, schoenen, make-up, haar en accessoires plak je op een groot wit A3 vel. Vergeet ook niet te letten op kleuren waar jij vrolijk van wordt. Maak er vervolgens met je mobiel een foto van en werp tijdens het shoppen geregeld een blik op je moodboard. Past het kledingstuk bij je moodboard? Kopen! Niet? Laten hangen.

Modetrends herfst 2019
Om een beetje in de mood te komen verklap ik alvast een paar fantastische modetrends voor dit najaar:

  • Dé hit wordt de hoge laars. Tot net onder je knie. Van leer of suède en in de meest prachtige kleuren als bordeauxrood of cognac. Leuk onder een lange of korte rok én hij mag ook weer over je skinny jeans.
  • Ruiten: van broek tot pak en van jas tot tas. Van Schots tot pied de poule en in tal van kleurencombinaties.
  • Dé modekleuren dit najaar zijn oker, honing, mosterd, kerrie, curry en de zonnebloem. Geel dus.
  • Print, print, print. De panterprint blijft, maar wordt uitgebreid met de krokodillen- en slangenprint. Nieuw zijn de klassieke (paisley) printjes. Van de bloemenprint komen we volgens mij nooit meer af, vooral in tops en lange of korte rokken/jurken.
  • Bruin. Eindelijk! Bruin is niet ouderwets zolang je het op een moderne manier combineert. Van leer tot suèdine en van velours tot zijde. Mooi met vergrijsd lichtgroen, lila, oudroze of aardetinten.
  • Broeken met een hoge taille en het liefst een strik ceintuur. Leuk detail: bij de mannen is de broekentrend de pantalon met elastische taille en trekkoort. Kijken wie het eerst zijn of haar broek vast heeft na het plassen, oké ik sla door…
  • Fake fur jassen (van kort tot lang) in toffe kleuren en als je durft in een (dieren) print.
  • Leer versus nep leer, we worden steeds dier- en milieuvriendelijker.
  • Kant, ruches, franjes, opvallende mouwen, satijnen sjaaltjes en vooral veel sieraden. We hebben oog voor details.
  • En tot slot de cowboyboot, ja die hoge, in plaats van de enkel uitvoering.

Meer weten? Kijk snel op de pagina modekleuren.