Blog: Hoe ziet jouw thuiswerk-look eruit?

Vorig jaar rond deze tijd zaten we in de eerste lockdown en was het voor velen nog erg vreemd en onwennig om thuis te werken. Daar waar de één het heerlijk vond, geen reistijd meer, kon de ander onmogelijk geconcentreerd thuis werken. Kinderen die thuis ook les moesten krijgen, geen professionele werkplekken, maar met laptop aan de eettafel of op de slaapkamer, ineens iedere dag je partner om je heen…. En er dan ook nog een beetje leuk uitzien??

Weg gevonden in thuiswerkland
Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben velen hun weg gevonden in thuiswerkland. Zijn er extra werkplekken gecreëerd op zolder of in het tuinhuis, gaan de kinderen weer (deels) naar school en kun je misschien weer een dag per week naar je werk (om er even lekker uit te zijn).

Coronakilo’s?
Maar wat heeft het thuiswerken eigenlijk voor effect op jou? Op je uiterlijk? Zit je lekker in je vel of ben je een paar kilo aangekomen? Draag je steeds vaker die makkelijke joggingbroek en oversized sweater, omdat je toch de hele dag alleen thuis zit? Laat je make-up voor het gemak ook maar achterwege en draag je je haar steeds vaker in een makkelijke knot of staart?

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!
Het voorjaar is aangebroken en dat betekent niet alleen tijd voor een lekkere voorjaarsschoonmaak, geef jezelf ook meteen een frisse voorjaarslook. Begin in de kledingkast. Een opgeruimd huis en een opgeruimde kast staan garant voor een opgeruimde geest. Iets wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken.

In dit seizoen gaan de temperaturen nog alle kanten op, dus kun je allerlei soorten kleding in je kast laten. Van lekker warm wollen vest tot kort rokje. Ga alles passen en probeer gelijk leuke sets te maken.

1. Word je niet vrolijk van de kleding die je aanhebt, omdat het model niet mooi staat, te klein, te groot, vlekken, de kleur je niet ophaalt. Leg het apart voor de textielbak.
2. Word je blij van een kledingstuk, maar heb je er niets bij? Maak gelijk een shoppinglist van wat je nodig hebt om dit kledingstuk vaker te kunnen dragen.
3. Ga voor verrassende combinaties. Een nette rok met een oversized sweater. Een jogpant met een blousje en blazer. Mix verschillende prints met elkaar.
4. Ga ook door je make-up producten. Gooi alles wat over de houdbaarheidsdatum is weg en schaf een paar mooie basics in voorjaarskleuren aan.

Gun jezelf een 1 op 1 kledingkleur- en stijladvies bij jou thuis!
Ben je totaal niet tevreden met je huidige look? Wil je weten welke kledingkleuren en modellen het mooist bij jou staan en nooit meer miskopen doen? Wil je met minder kleding meer combinaties maken? Geef jezelf een 1 op 1 advies van Kleurenpracht cadeau. Ik kom twee uur bij jou thuis voor een kleurenanalyse, figuuranalyse, tal van tips en natuurlijk een bezoek aan jouw kledingkast. Na afloop ontvang je de handige kleurenwaaier en het advies werk ik thuis uit in een handig boekje. Een advies waar je de rest van je leven plezier van zult hebben.