Een overvolle kledingkast en toch nooit iets om aan te trekken?

Het is een van de meest gehoorde redenen waarom mensen mij inhuren voor een 1 op 1 kledingkleur- en stijladvies. Je zou toch denken dat bij een lekker gevulde kledingkast je iedere dag weer een verrassende outfit te voorschijn tovert. Helaas, niet dus. Vaak hangen die volle kasten vol kleding die gedateerd is, te klein of juist te groot, met een vlek of het mist een knoop, in een kleur die in de winkel leuk leek maar je eigenlijk helemaal niet mooi staat…. Kortom, kledingstukken waarvan de wauw factor ontbreekt. Maar waarom laat je ze dan in je kast hangen?

Veel mensen vinden het lastig om spullen, waaronder dus ook kleding, weg te doen. Ze hebben vaak een emotionele waarde aan dat ene jurkje of dat schattige vestje. Maar het ook nog daadwerkelijk dragen, nee dat dan weer niet. Gevolg: de kast wordt steeds voller. Tijdens het advies, waarbij ik ook een bezoek breng aan je kast gaan we de inhoud van je kast eens goed bekijken. Allereerst op kleur. Naar aanleiding van de kleurenanalyse weet je wat jouw mooiste kleuren zijn. Is het je kleur niet en draag je het nooit, dan kan het uit de kast. Is het je kleur niet, maar draag je het graag dan mag het blijven. Zit de kleur in je kleurenpalet en draag je het ook graag dan mag het blijven. Door kleding te kopen uit je kleurenpalet wordt de garderobe een geheel en zul je met minder kleding makkelijker gaan combineren.

Daarnaast kijken we in je kast ook naar stijl en figuur. Wellicht hangt er kleding waar je heel blij van wordt, maar wat je nooit draagt omdat het totaal niet past bij jouw figuur. Je leert met welke modellen je jouw pluspunten kunt accentueren en jouw minpuntjes kunt camoufleren. Met dit inzicht kunnen we ook een flink aantal kledingstukken uit de kast laten. Waarom jezelf kwellen met die te lage jeans of dat te strakke jurkje? Wanneer we verrassende sets maken met de leukste items uit jouw kast zien we ook wat een leuke stijl is die bij jou past en maken we een lijstje van mooie basics die in jouw kast niet mogen ontbreken. Een goede jeans, pantalon, mooie jurk, colbert, paar fijne tops, etc, etc. Door te kiezen voor een betere kwaliteit zul je veel langer genieten van jouw succesaankopen. Deze basis garderobe vul je aan met een paar goedkopere trendy items die je wellicht na een of twee seizoenen weer wegdoet.

Hoe je voorkomt dat je kast de komende jaren niet weer overvol raakt? Door elke keer als je iets nieuws koopt ook iets (liefst van dat zelfde type) weg te doen. Dus koop je een nieuw vest, doe dan een oud vest dat je zelden draagt weg.

Kortom, wil je heel graag een opgeruimde kledingkast, niet meer twijfelen of een kledingstuk je wel of niet staat en bovenal geen miskopen meer? Met minder kleding meer combineren (een stukje bewustwording in de kast kan nooit kwaad) en voortaan gericht en met succes shoppen? Maak dan een afspraak voor een individueel kledingkleur- en stijladvies. Een cadeau aan jezelf waar je de rest van je leven plezier van zult hebben.