Blog: Overgang en je figuur

Twee jaar nadat ik in 2003 Kaandorp Communicatie had opgericht, heb ik Kleurenpracht opgezet. Kleurenpracht is ontstaan, omdat ik graag nog meer met kleur wilde doen. Kleur en interieur leek mij te ingewikkeld (grappig dat ik daar nu jaren later toch weer plannen voor aan het maken ben), kleur en kleding leek mij wel wat. Ik volgde een opleiding tot kleurconsulent, slaagde glansrijk en Kleurenpracht was een feit.

Contact met mensen
Een andere reden om dit werk naast mijn grafische werk en het schrijven van teksten te gaan doen, was omdat ik meer onder de mensen wilde komen. Als vormgever vindt het contact met klanten voornamelijk plaats via de telefoon en mail en voor Kleurenpracht ga ik naar de mensen toe. Kleurenpracht heb ik echter altijd als een leuke bijbaan gezien, dus echt planmatig ben ik daar nooit mee bezig geweest.

Doelgroep kiezen
Tot ik afgelopen jaar tot de conclusie kwam dat ik het werk voor Kleurenpracht steeds leuker ben gaan vinden. De hoogste tijd dus om Kleurenpracht (en Kleurenpracht Zakelijk) wat meer te laten groeien. Zo kwam ik op het punt dat ik ging nadenken over mijn ideale doelgroep.

Vrouwen in de overgang
En zo kwam ik op vrouwen in de overgang. Het heet naar mijn mening niet voor niets de óver-gang. Het is een fase waarin veel veranderingen plaatsvinden. Naast zweetaanvallen, woedeaanvallen, slecht slapen en emotionele, zeg maar gerust labiele gemoedstoestanden heeft deze periode ook vaak gevolgen voor je figuur. Of dit nu komt doordat je door de algehele malaise meer gaat eten of de hele hormoonhuishouding die op de schop gaat, laat ik wijselijk in het midden.

Nieuw figuur
Feit is dat naast eindelijk die grotere cupmaat helaas ook de buik/heup/bilomvang gestaag meegroeit. Maar waarom jezelf kwellen in veel te strakke jeans en jurkjes. Een nieuwe fase, een nieuw figuur en ook dan is Kleurenpracht er voor jou. Naar aanleiding van een figuuranalyse gaan we jouw pluspunten accentueren en je minpunten camoufleren. Welk model broek is perfect voor jou? En in welke jurk komt jouw figuur het mooist uit? Je krijgt overal antwoord op.

Mooiste kleuren
Met behulp van een kleurenanalyse gaan we op zoek naar jouw mooiste kledingkleuren. Nooit meer miskopen, met meer kleding meer combineren én met de juiste kledingkleuren gaat je huid weer stralen. Laat die complimentjes maar komen! En het mooie van deze overgangsfase: niet alleen qua garderobe weet je voortaan wat je wel en niet wilt, ook in het dagelijks leven ga je keuzes maken. Vaker doen waar je zin in hebt en niet langer doen waar je al een tijd tegenaan zit te hikken.

Maar ook voor jou
Maar ook als je 75+ bent en nog altijd niet weet welke kleuren je het mooist staan. Je kinderen binnenkort naar school gaan en je dus weer meer tijd aan jezelf kunt besteden. Als je in 2020 gaat solliciteren naar een nieuwe baan en een zakelijke outfit zoekt die past bij wie jij bent. Wanneer je een dochter die geslaagd is een mooi cadeau wilt geven. Of wanneer je een inspirerende workshop zoekt voor tijdens jullie vriendinnenuitje. Kleurenpracht is er natuurlijk ook voor jou. Bel mij op 06-22594175 en laten we kijken wat ik voor je kan betekenen.